L’equip d’El 7 d’Astres organitza una visita guiada en el marc del projecte “conviure al Parc”

04/10/2022 | General

El passat dissabte, 1 d’octubre, l’equip d’El 7 d’Astres de jardineria va organitzar una visita guiada explicant la feina que es fa i el per què es fa dins del projecte participatiu “conviure al Parc” .

Una jornada oberta a tots els públics amb diferents activitats:

  • El Parc per dins: Plantejament de diverses rutes guiades a càrrec de membres de l’equip de manteniment del parc. Els participants van aprendre a ser respectuosos amb la natura que forma part del parc i aspectes que només saben els seus cuidadors.
  • Acro-parc: Activitat d’acrobàcies dirigida per EtcA – Escola de teatre i circ d’Amposta, amb l’expertesa de Rafa Martínez.
  • Parc-ART: Acció cocreativa amb la natura del parc conduïda per Eva Campomar de L’ERA, Comunalitat d’Amposta. Des de la perspectiva del land art, va permetre interactuar amb la natura del parc.
  • Guixem lo parc?: Activitat de dibuix efímer sobre el terra del parc de l’artista Josep Casals. Una activitat que va convidar a expressar-se i a comunicar de forma col·lectiva.
  • Cantem al parc: Albert Freixas és cantant, músic i productor musical. Va cantar al parc i tothom va estar convidat a escoltar i a acompanyar-lo cantant.
  • Freestyle al parc: Activitat d’improvisació coordinada per Cristian Barco. El giny, la ment àgil i la llengua esmolada per a fer les millors rimes.

Totes les activitats programades van ser exemples de maneres de fer servir el parc de forma respectuosa i aprofitant les característiques de l’espai i els materials disponibles. Tot i que van ser activitats dutes a terme per professionals o experts i, per tant, funcionen com a espectacle, l’esperit de la jornada va ser completament participatiu.

La jornada, que va ser la culminació del procés participatiu realitzat al llarg del mes de setembre, va cloure amb un vermut amb música a càrrec de DJ Priscila, on els usuaris del parc van poder presentar les seves propostes per a definir la senyalística d’usos possibles del parc.